El passat dijous 12 de març els alumnes de 5è i 6è de primària de l’Escola Lloret vam visitar el sistema de clavegueres del Passeig Sant Joan nº 91 de Barcelona.

La nostra monitora, que es diu Sandra, ens va explicar la història de les clavegueres.

El primer sistema de clavegueres de Barcelona es va construir a l’època romana. Però durant l’època medieval no s’utilitzava i els ciutadans tiraven els residus per la finestra i deien “Aigua va…” o bé els abocaven als rierols.

Al 1891 es va renovar i ampliar el sistema de clavegueres perquè la ciutat va crèixer.

Poc després de l’explicació de la Sandra vam fer dos grups per poder visitar les clavegueres.

Al llarg del recorregut ens anaven indicant les parts de les clavegueres i les seves funcions: el clavegueró, la cubeta,  la banqueta, l’embornal i el pou de registre.

En acabar la visita els dos grups ens vam agrupar per extreure conclusions i respondre les preguntes que ens plantejàvem. També ens van donar consells per estalviar aigua com per exemple: posar la rentadora plena, dutxar-se enlloc de banyar-se, posar una ampolla dins la cisterna del vàter amb sorra per reduir la quantitat d’aigua que utilitzem…

La visita ens va semblar interessant i divertida perquè vam aprendre coses que no coneixíem i no ens vam avorrir gens. Ens va sorpendre veure una part subterrània de Barcelona.

Us recomanem la visita

                                                                                                                                                          

Anuncis